CLS: Šapić poslednja osoba koja sme da ima bilo kakve veze sa divljom gradnjom

Vesti 14. okt 202210:10 1 komentar
N1

Gradonačelnik Beograda je poslednja osoba koja sme da ima bilo kakve veze sa divljom gradnjom i u slučaju da se aktuelni navodi pokažu tačnim, vanredni izbori u Beogradu predstavljaju jedini logični izlaz“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Povezane vesti:

On je za N1 rekao da je nakon zakona i satelitskog snimka s kraja 2015. godine, apsolutno nemoguće ozakoniti nove radove koji su vršeni bez prethodne građevinske dozvole i da je legalizacija moguća samo za objekte završene do tog momenta.

„Ukoliko je gradonačelnik u toku 2021. godine vršio bilo kakve radove bez građevinske dozvole na svom objektu kojima je kvadratura uvećana, počinio je krivično delo, a ukoliko su takvi radovi protivzakonito legalizovani, radi se i o mogućem delu trgovine uticajem“, zaključio je Jovanović.

Balkanska istraživačka mreža objavila je da je opština Novi Beograd nezakonito ozakonila (legalizovala) nelegalno dograđeni objekat u vlasništvu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi, iako nisu bili ispunjeni zakonski uslovi da se taj objekat ozakoni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare