Cmolić: Nema dovoljno dokaza za optužnicu protiv Vračaraca za atentat na Vučića

Vesti 14. nov 202208:5772 komentara
Izvor: N1

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je da nema dovoljno dokaza da se protiv organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića podigne optužnica za pokušaj ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog sina ili brata, ali da to ne znači da neće biti podignuta.

Mi smo u zvaničnim dokumentima koje dobijamo od Evropola našli određene dokaze da oni imaju nameru da ubiju predsednika, njegovo dete ili brata, rekao je Cmolić u gostovanju na TV Pink, ističući da su glavni organizatori toga nedostupni.

POVEZANE VESTI

On je naveo da pored dokaza za tri ubistva i šest pokušaja ubistva, policija trenutno raspolaže saznanjima o još jednom ubistvu i tri pokušaja – u Srbiji, Crnoj Gori i Nemačkoj.

Cmolić je objasnio da Vušovićeva grupa nije imala zajedničke poslove sa onom Veljka Belivuka, ali su imali dogovor da se ne napadaju.

Oni su radili plaćena ubistva, imali „narudžbu“. Bitno je bilo da se isplati i oni to izvrše. Da nije bilo (Radoja) Zvicera i (Slobodana) Kašćelana, ne bi bilo ni te grupe Vušovića, ocenio je on.

Cmolić je dodao da je bio ogroman napor naći dokaze protiv te grupe, i zato je „obrada“ trajala više od godinu dana.

Komentari

Vaš komentar