Cmolić: Prikupljamo dokaze protiv grupe Belivuka, niko nije jači od države

Vesti 05. feb 202111:1328 komentara
Tanjug / Dragan Ristić

Vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Ninoslav Cmolić izjavio je da će policija nastaviti dalji rad na prikupljanju dokaza protiv organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, ali i svih drugih kriminalnih grupa koje ugrožavaju bezbednost građana, saopštio je MUP.

„Svi koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i sledi dalji rad, pretresi na drugim lokacijama, hapšenje novih lica, a pored ove nastavićemo i sa novim akcijama i dokazaćemo da niko nije jači od države. Spremni smo na sve da zaštitimo bezbednost građana“, rekao je Cmolić na televiziji Pink, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, jučerašnja akcija hapšenja 19 osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili više teških krivičnih dela, trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva i sakaćenja ljudi, planirana je u saradnji sa Bezbednosno–informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal duži vremenski period.

„Cilj nam je bio da prikupimo validne materijalne dokaze kako bi lica koja su juče uhapšena sklonili sa ulice na duži vremenski period. Radimo na tome da dokažemo ulogu svakog pojedinca u okviru organizovane kriminalne grupe, da prikupimo što više materijalnih dokaza, olakšamo posao tužilaštvu i da obezbedimo dovoljno dokaza da presude ne bi pale na sudu“, rekao je Cmolić.

Prema njegovim rečima, ova kriminalna grupa, koju je pored Belivuka predvodio i osumnjičeni Marko Miljković, bila je dobro organizovana i krila se iza navijačke frakcije Partizana koju je predvodio Belivuk, odranije poznat policiji.

Cmolić je istakao da ovde nije reč o navijačima već o kriminalcima i dodao da je prilikom pretresa na više lokacija u Srbiji, od kojih su neke bile prostorije date na korišćenje pripadnicima ove grupe na stadionu Partizana, policija između ostalog pronašla narkotike, oružje, kao i materijalne i biološke tragove, bitne za dalju istragu.

V. d. načelnika SBPOК-a je istakao da u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa policija ima punu podršku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, “bez koje ne bismo mogli da izguramo sve ovo i pošaljemo poruku da niko nije jači od države, da ćemo sve kriminalce procesuirati i hapsiti“.

Komentari

Vaš komentar