Čomić: Predlogom zakona o istopolnim zajednicama briše diskriminaciju

Vesti 10. mar 202112:04 13 komentara
N1

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić izjavila je danas da je Predlog nacrta zakona o istopolnim zajednicama pokazatelj da Srbija razume kulturu ljudskih prava i da se "penje na lestvici društva" koje ta prava i poštuju.

„Ovaj predlog treba da izbriše diskriminaciju LGBT osoba i omogući im da žive u zajedici sa uredjenim međuljudskim pravima i obavezama kao i svi drugi ljudi“, kazala je Čomić u Palati Srbija i dodala da će donošenjem tog zakona Srbija biti 50. zemlja u svetu koja će takva prava poštovati.

povezane vesti

Predlog nacrta zakona o istopolnim zajednicma je nastao zalaganjem civilnog društva u Srbiji koje želi da „gradi kulturu ljudskih prava, kompromisa i kulturu dijaloga“, dodala je ona.

Srbija tim predlogom pokazuje privrženost članstvu u Savetu Evrope i pokazuje samostalnost i odluke o tome da ljudska prava jednako budu primenjena na sve građane Srbije.

Čomić je rekla da će sve o čemu se danas bude govorilo na sastanku biti u preporukama u radnim grupama u martu ili u javnim raspravama.

Ministarka je zahvalila poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, jer je njena institucija unela u javni dijalog temu o istopolnim zajedicama kao obavezu Saveta Evrope.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare