Čovek koji je štrajkovao glađu ispred Predsedništva, završio u Urgentnom centru

Vesti 08. nov 202209:35 18 komentara
štrajk glađu pionirski park n1
N1/Privatna arhiva

Aktivista za prava životinja Ivan R. Ivanović sinoć je hitno prevezen u Urgentni centar. Njemu je oko 20.30h pozlilo, nakon čega su pozvani lekari. Reporterka N1 razgovarala je jutros telefonom sa Ivanovićem koji joj je kazao da je noćas bio u lošem stanju, ali da se sada oseća relativno dobro.

Sinoć je sa Ivanovićem bio i novinar Smiljan Banjac koji za N1 kaže da se zainteresovao za njegovo zdravlje, naročito imajući u vido da je srčani bolesnik.

„Sinoć negde do pola devet, kada smo se rastali, video sam da je mnogo lošije nego prethodnih dana. Požalio mi se da ima problem sa pritiskom i bolom u grudima“, kaže Banjac.

Pola sata nakon što su se rastali, lekari su Ivanovića hitno odvezli u Urgentni centar, dodaje Banjac. U kontaktu su noćas bili do dva ujutro, a čuli su se i jutros.

„Rekao mi je da je otpušten. Trenutno je kod prijatelja koji je došao po njega, ali da će tokom dana izdati i zvanično saopštenje u vezi sa svim što se dešavalo prethodnih dana. S obzirom na njegovo stanje, moram da mu iskažem divljenje na svemu ono što je uradio i što radi. To je velika žrtva jednog čoveka, a sve u prilog dobrobiti životinja i poštovanja zakona“, ističe Banjac.

Podsetimo, Ivanović je skoro devet dana štrajkovao glađu u Pionirskom parku, u neposrednoj blizini Predsedništva Srbije, a povod je bilo to što su u Smederevskoj Palaci, nepoznate osobe usred noći ubijale pse lutalice iz vatrenog oružja, zbog čega su stanovnici tog mesta održali protest.

On je svako jutro išao u Predsedništvo da vidi da li će ga predsednik primiti, ali odgovora nije bilo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare