Crno na belo – izveštavanje N1 o Jovanjici nije nikakva kampanja protiv Vučića

Vesti 08. feb 202119:48 > 20:00 36 komentara

Zbog čega predsednik Srbije izveštavanje N1 o svim aspektima jedne od najvećih afera u Srbiji - afere Jovanjica, doživljava kao napad na sebe i svoju porodicu, iako N1 nikada ni u jednoj prilici nije pomenuo ni njega ni bilo kog člana njegove porodice u kontekstu te afere? Da li je direktna umešanost velikog broja državnih službenika u ovu aferu, o čemu N1 takođe redovno izveštava, razlog zbog kog se tabloidi i provladini mediji sada trude da aferu Jovanjica i istragu prekriju drugim temama, kao i što je novembra 2019, bilo potrebno dve nedelje da prve informacije o hapšenjima procure do javnosti.

Jovanjica, prema navodima tužilaštva, poznata je kao najveća laboratorija marihuane u Evropi. Poznata je i kao tema koju predsednik Srbije Aleksandar Vučić mesecima spominje, u gotovo svakom javnom nastupu, i kada ga za Jovanjicu niko ne pita.

POVEZANE VESTI:

Međutim, Vučić sada otkriva šta su mu o televiziji N1 govorili, ne kaže ko, o tome zašto novinari N1 izveštavaju o slučaju Jovanjica.

Vučić: Ja im nikada nisam verovao, ali se pokazalo kao istina…

N1: Šta se pokazalo kao istina?

Vučić: Pa to da ste šest meseci vodili kampanju protiv moje porodice i mene lično vezano za slučaj Jovanjica.

Ko je Vučićev izvor informacija? Kome je poverovao da N1 izveštavanjem o temi od javnog interesa, kao što je borba protiv kriminala i droga, zapravo, kako kaže, vodi kampanju protiv njega i njegove porodice?

N1 jeste često izveštavao o kampanjama, ali o onima koje su protiv policajaca i tužioca, koji su otkrili narko laboratoriju na imanju Jovanjica i uhapsili vlasnika Predraga Koluviju, vodili provladini tabloidi i njihovi sagovornici.

Ti vlasnici tablioda i penzionisani radnici Državne bezbednosti, zvuče slično kao predsednik, i kada govore o N1.

Tako je vlasnik Informera Dragan J. Vučićević sinoć na TV Pink rekao: „Kako su i N1 i Nova S mesecima pravili histeriju oko Jovanjice koja je izmišljena od početka do kraja.“

U istoj emisiji bio je i penzionisani pripadnik DB-a Božidar Spasić koji je tom prilikom poručio: „Zašto ste vi zamajavali Jovanjicom naciju, a ovamo vam se šetaju teroristi sa snajperima, prikriveno, ovo ono… Da nije bilo onih ljudi koji su ovo rešili na vreme, to bi se realizovalo, a mi nemamo rezervnog predsednika, a rezervni je onaj kog bio ovi, ovim atentatom doveli na vlast, dakle ovde ništa nije slučajno.“

A nisu ni slučajno, niti namerno, novinari televizije N1 ikada rekli da Jovanjica ima ikakve veze sa porodicom predsednika. Jesu, prenosili izjave nekadašnjeg narodnog poslanika Miroslava Aleksića koji je na konferenciji u Skupštini Srbije prvi put postavio pitanje da li je tokom hapšenja Koluvija zvao brata predsednika Vučića, Andreja.

N1 izveštava i o tome da je Andrej Vučić, zbog takvih javnih optužbi, tužio Aleksića.

Izveštava N1 i o tome da je branilac prvooptuženog za slučaj Jovanjica Predraga Koluvije, funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović. Inače, Đukanović je branilac i Koluvijinog rođaka, koji je radio u MUP Srbije Milana Kendije, a koji je optužen da je sa drugim policajcima i agentima BIA i Vojne službe štitio biznis uzgajanja marihuane.

Izveštavaju novinari N1 i da je Đukanović zastupnik i Andreja Vučića u procesu protiv Aleksića. A izveštavaju i da se na zvaničnoj stranici SNS-a redovno prenose delovi Koluvijine odbrane, o kojima Đukanović neretko govori na televizijama sa nacionalnim frekfencijama.

Izvešava N1 i o tome ko je sve od vladajućih političara posećivao imanje Jovanjica, među njima je i aktuelni ministar policije Aleksandar Vulin.

N1 je izveštavao i da je predsednik Vučić više puta javno nudio da on i brat idu na poligrafsko testiranje za Jovanjicu, međutim, baš tada kada se on nudio, poligrafski su testirani policijski inspektori za borbu protiv droga beogradske policije, koji su Koluviju uhapsili.

Izveštava se i o akciji, sa kojom se MUP Srbije, nedavno pohvalio, da su zajedno sa američkom agencijom za borbu protiv droga – DEA uhapsili Koluvijinog vozača. Ovaj put uhapšen je zbog trgovine heroinom i to nešto više od četiri meseca pošto je izašao iz pritvora u kom je bio zbog slučaja Jovanjica.

I dok DEA prati Koluvijine saradnike, a Vučić tvrdi da je izveštavanje o Jovanjici kampanja protiv njegove porodice, N1 će nastaviti sa izveštavanjem o temama od javnog interesa, među kojima je i Jovanjica.

Komentari (36)

Vidi sve komentare