Crnogorac uhapšen u Beogradu zbog krijumčarenja 840 kilograma kokaina

Vesti 13. jul 202215:441 komentar
Shutterstock/Ilustracija

Podgoričanin Damjan Vukašinović (39), osumnjičen da je deo grupe koja je pokušala da prokrijumčari 840 kilograma kokaina od Karipskih ostrva do Portugala, uhapšen je u sredu u Beogradu, po poternici Interpola, saopštila je Uprava policije Crne Gore, prenosi Pobjeda.

U trenutku hapšenja kod Vukašinovića su pronađena falsifikovana lična dokumenta sa drugim identitetom.

Policija je navela da se Vukašinović potražuje po poternici Interpola radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uprava je dodala da je uhapšeni jedan od organizatora kriminalne organizacije formirane tokom 2018. godine u Crnoj Gori, koja je dlovala na teritorijama Hrvatske, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina kokain iz Južne Amerike u Evropu.

Ta kriminalna organizacija je, kako kažu u policiji, po uputstvima organizatora, među kojima i Vukašinovića, pokušala brodom Florida 2, koji su prethodno za tu namenu kupili, da prokrijumčari 840 kilograma kokaina, spakovanog u ukupno 700 paketa, od Karipskih ostrva do luke Horta u Portugala.

Drogu je pronašla portugalska policije 1. septembra 2018. godine.

Komentari

Vaš komentar