CRTA: Izlaznost 29,6 odsto, za „da“ glasalo 57,4 odsto

Vesti 16. jan 202223:00 > 17. jan 2022 00:1221 komentara
N1

Programski direktor organizacije CRTA saopštio je da je na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa za "da" glasalo 57,4 odsto građana upisanih u birački spisak.

Prema rezultatima na osnovu 98 odsto obrađenog uzorka, bez glasača sa Kosova, za „da“ glasalo je 57,4 odsto upisanih u birački spisak.

Protiv je bilo 41,6 odsto.

Izašlo je, prema podacima Crte, 29,6 odsto građana.

Nedeljkov je rekao da je njihova posmatračka misija zabeležila nepravilnosti tokom glasanja na referendumu u Novom Pazaru u vidu ubacivanju glasačkih listića u kutije.Nedeljkov je rekao na konferenciji za novinare da je njihov posmatrač „svedočio direktnom ubacivanju više desetina glasačkih listića u glasačku kutiju“.

„I tako nešto se dešavalo na biračkim mestima dana, međutim, broj i učestalost tih nepravilnosti nisu mogli da utiču na rezultate“, rekao je on.

Prema saznanjima radija Sto plus, ovaj incident desio se u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, u kojoj su se nalazila dva glasačka mesta.

Pored toga, posmatraču CRTE onemogućeno je uz, navodne pretnje, praćenje glasanja na jednom od biračkih mesta u naselju Mur.

U Gradskoj izbornoj komisiji radiju Sto plus su rekli da njima nisu prijavljene nikakve nepravilnosti, a da posmatrač CRTE „nije bio akreditovan“ za posmatranje glasanja u Muru.

Komentari

Vaš komentar