CRTA: Vučić se 29 puta obraćao uživo u martu

Vesti 14. apr 202115:21 > 16:33 52 komentara
Tanjug/Zoran žestić

Trend višemesečne dominantne zastupljenosti stanaka u vlasti u centralnim informativnim emisijama nastavio se i u martu, ali uz značajn porast negativnih izveštaja o opoziciji, pokazuje danas objavljena analiza medijskog sadržaja koju je objavila CRTA.

Istraživanjem su obuhvaćene centralne informativne emisije televizija sa nacionalnom pokrivenošću Radio-televizije Srbije, Pinka, Prve, Hepija i B92.

Kako se navodi, opozicione stranke bile su zastupljene u 13 odsto programa posvećenog političkim akterima, što je rast u odnosu na februar kada je zastupljenost bila četiri odsto, ali se o njima izveštavalo dominantno negativno i to u 72 odsto posvećenog vremena.

Predstavnici vlasti bili su zastupljeni u 87 odsto programa, uglavnom neutralno – u 66 odsto vremena, a 33 odsto pozitivno, dok je negativan tonalitet zabeležen u jedan odsto programa.

Među najzastupljenijim političkim akterima u martu bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zatim predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ministar untrašnjih poslova bili su uglavnom predstavljeni u neutralnom ili pozitivnom tonalitetu, dok je Đilas u 90 odsto opredeljenog vremena prikazan dominantno negativno.

Za Vučića je u martu bilo rezervisano 40 odsto ukupnog vremena za sve političke aktere, uživo se obraćao 29 puta za 31 dan, što je najviše u poslednjih šest meseci.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare