Crveni kiosci u centru Kragujevca definitivno prošlost: Prostor oko Tržnice se uređuje, a zgrada?

Vesti 16. jun 202421:28 3 komentara

Kako znaju i umeju - snalaze se prodavci koji su godinama pa i decenijama radili u čuvenim crvenim kioscima u centru Kragujevca. Grad Kragujevac naložio je uklanjanje crvenih kioska u centru, koji su bili simbol nekadašnje države. Kažu, vreme je da se prostor oko tržnice uredi. Ali ne i sama zgrada tržnice.

Crveni kiosci u centru Kragujevca sada su definitivno prošlost. Kako je i najavljeno, nadležni su ih uklonili. Ali su prodavci i dalje tu, nezadovoljni odnosom koji grad ima prema njima.

”Prvo su nam rekli da nose lokale, mi da radimo, neće da nas diraju dok se ova ulica ne sredi. A oni su prvo trebali da srede tržnicu, pogledajte kakva je tržnica, da bi ovo bila kao nekakva pešačka zona“.

„Ja sam jurio još kad nisu bili na vlasti, ja sam jurio za njih. Obećali su nam svašta, međutim ništa, okrenuli nam leđa. Ovde u Kragujevcu nas cigane tretiraju kao trećerazredne ljude. Ovo je prvi put u istoriji Kragujevca da se ovako gradonačelnik prema nama ponaša“, kažu prodavci.

Kompromisa nema. Komunalna policija im ne dozvoljava prodaju na ovom mestu, a grad im je ponudio druge lokacije, van centra grada. Građani podržavaju ideju da se ovaj deo grada konačno uredi, ali nemaju baš poverenja u namere grada.

Pročitajte još

„Jel ima neko ovo da sredi? Nadležni nešto usporili, to je trebalo mnogo davno da se uradi, ovo je ipak centar grada“.

„Nikad nije kasno, ali ja ništa nit’ pouzdano mislim, niti dobro o njima, niti koji đavo. Niti im verujem, jer znam da mažu i lažu“.

„Da, samo kada će da se završi ova zgrada tržnice?“, kažu građani.

U ovom trenutku smetnja su izgleda samo stari crveni kiosci. I možda je njihovim uklanjanjem započeto uređenje jednog od najznačajnih delova starog gradskog jezgra.

Ali u blizini Miloševog kompleksa i dalje cveta prodaja na crno vanpijačnih prodavaca. A tržnica će po svoj prilici još da sačeka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare