Ćulibrk: Nemoguće da je 600 novinara imalo fikciju na Malog, Petrovića, Tončeva

Vesti 07. okt 202118:25 > 18:3212 komentara
Izvor: N1

"Ne pokreće se istraga jer novinari ne lažu. Nemoguće da je 600 novinara iz više od 100 zemalja imalo fikciju na Malog, Petrovića i Tončeva. Pored jordanskog kralja, češkog premijera, Mila Đukanovića, da su im baš pali na pamet Tončev i Petrović", komentariše "Pandorine papire" glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Biće da stvarno postoje neki tragovi koji ukazuju na sumnje da su radili nešto, nastojeći da sakriju svoju imovinu i biznise, dodao je Ćulibrk.

„Zato nema poruke – nadležni će učiniti sve da provere verodostojnost dokumenata. To bi bilo dovoljno da se forme radi ceo slučaj baci u fioku. Samo da su rekli učinićemo sve, pa da kažemo bar su ispunili neku formu“, rekao je urednik NIN-a.

Na komentar premijerke Ane Brnabić da ta dokumenta nisu dokaz, Ćulibrk kaže da je „imala i veće bisere“ i dodaje da istina ne ide u prilog vlastima.

Povezane vesti:

„Problem je što je istina bolna i mnogi bi morlai da odgovaraju, neki i krivično. To što Tončev tvrdi da firma nije imala promet, čak i da nije imala, on je bio dužan da prijavi. Pošto nije učinio, to je krivično delo. Da li će ikome od njih išta faliti, naravno da neće“, kaže Ćulibrk.

Na stranu politička i moralna odgovornost, ovde postoji krivična odgovornost, poručuje urednik NIN-a.

„Vučić brani i Koluviju, setimo se izjava ne dam ovog onog, pošto ne da te, ne da ni Malog. Pred izbore šest meseci pokretanje ozbiljne afere i ozbiljne odgovornosti za kršenje zakona ne bi išlo u prilog Vučiću i SNS“, kaže.

Ćulibrk ne veruje da će neko odgovarati, bar, kako kaže, „ne dok su na vlasti“.

„Videli smo slučaj Nebojše Stefanovića koji je sada u nemilosti, ceo slučaj Jovanjica pokušava da se skrene da je odgovoran Stefanović, videli smo da je prošao četiri, pet, šest afera u međuvremenu, uključujući i Krušik“, navodi.

Ćulibrk je podsetio da je Vladimir Đukanović, koji je uradio intervju s Koluvijom, predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i da kao član Visokog saveta sudstva odlučuje da li će neki sudija biti reizabran.

„Videlo se da ga je navodio da pokaže onu značku koja pokazuje neki sindikat, to nije ta značka, policiji je pokazivao pravu policijsku značku koja je bila falsifikat“, kaže Ćulibrk.

„Ono što je najluđe je pokušaj da se voda zamuti i da se on predstavi kao žrtva, patriota koji se zalaže za pravoslavlje. Ključni problem je kako je moguće da ministar policije zapreti javno da će ko bude uhvaćen s džointom biti u zatvoru, a neko ko bude uhapšen sa tonom nije ništa jer je legalizovano. Pa nije u većini zemalja“, rekao je Ćulibrk.

Urednik NIN-a dodaje da više nije bitno da li je Jovanjica bila najveća plantaža marihuane, već se, kako kaže, sve pakuje kao da je neko hteo da smesti predsedniku.

„Vulin, Vučić i Brnabić više veruju Koluviji nego direktoru policije. Ako mu ne veruju, kako je moguće da je on još direktor. Ako već sumnjaju i više veruju Koluviji, postavlja se pitanje šta oni rade. Ako nas ubeđuju da državu vode fenomenalno, kako je moguće da pola države radi predsedniku o glavi i njegovom bratu i svima ostalima. Pa neće biti da je sve uređeno i da svako radi svoj posao. Kakvo je to zlatno doba ako ne znaju ko im radi o glavi. Ne verujem da će istraga biti dovedena do kraja“, rekao je Milan Ćulibrk.

Komentari

Vaš komentar