Ćuta o incidentu u Skupštini: Da se bijem s gospodinom Čičom ne pada mi na pamet

Vesti 13. sep 202213:07 99 komentara

Poslanik poslaničke grupe Moramo – Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta objasnio je za N1 da je na početku današnje sednice Skupštine Srbije o Kosovu, došlo do incidenta jer su poslanici koalicije NADA seli na njihova mesta sa obrazloženjem da je "Kosovo njihova tema".

„Na prvoj sednici svaki poslanički klub je dobio svoja mesta na osnovu odluke Administrativnog odbora Skupštine. Sad kad smo ušli u ovu salu zatekli smo ekipu Miloša Jovanovića i čoveka koji se predstavlja kao Čiča, koji je valjda unuk Draže Mihailovića, koji su rekli da na ovoj sednici ta mesta pripadaju njima, jer je Kosovo njihova tema“, rekao je Jovanović za N1 Studio Live.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je da nije bilo nikakvog dogovora o tome gde će ko sedeti na današnjoj sednici i pitao je na osnovu koje odluke su poslanici koalicije NADA seli na mesta poslaničke grupe Moramo – Zajedno.

„Kakvo je to ponašanje? Ko je gospodin Jovanović da određuje ko će gde da sedi? Mi tako možemo da sednemo na mesta SNS-a i napravimo haos“, poručio je Jovanović i dodao da će taj problem morati da reši predsednik parlamenta Vladimir Orlić koji je obavezan da sprovodi odluke Administrativnog odbora.

„Ja da se bijem s gospodinom Čičom i njegovom ekipom ne pada mi na pamet. Nismo došli da se bijemo za mesta, nego da razgovaramo o temi koja je na dvnenom redu“, poričio je Jovanovi.

jovanović i mihailović skupština
FoNet

Najavio je i da poslanička grupa Moramo – Zajedno neće glasati za izveštaj o Kosovu koji je ranije danas poslanicima predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer kako je rekao, ne veruju u ono što tamo piše.

„Ništa ne znamo šta se Aleksandar Vučić u Briselu dogovarao (…) Prvo da pokaže sve što je potpisano, a ko god predlaže rešenja, moraće da pita narod na referendumu“, kazao je Jovanović.

Ocenio je da problem Kosova nije priznanje ili nepriznanje, već apsolutno bezakonje i kriminal sa obe strane. Kosovo se, kako je rekao, danas Srbiji dešava u Majdanpeku, Rekovcu i Gornjim Nedeljicama, i da aktuelna vlast dobrovoljno daje zemlju stranim korporacijama u trajno vlasništvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare