Ćuta o prodaji Stare šećerane: Ko si bre ti, Gorane Vesiću, da poklanjaš tuđe?

Vesti 11. jun 202412:51 74 komentara

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je pokušao da spreči aukcijsku prodaju Stare šećerane, pita ko je procenio da ovaj grad može da se poklanja, kao i njegova kulturna dobra. "Onaj ko veruje Goranu Vesiću na reč, taj je lud, KPGT u okviru kompleksa mora da nastavi da radi", navodi on.

„Ko je procenio da Šećerana vredi šest miliona evra? Čija je ovo zemlja? Ko je procenio da ovaj grad može da se poklanja, njegova kulturna dobra, od Generalštaba, preko Sajma, do Šećerane i bilo čega, da se poklanja ofšor komapnijama. Ko si, bre, ti Gorane Vesiću da poklanjaš tuđe i dovodiš kojekakve da sebi zguraju milijarde u džepove, a da nama ruše naš grad? To je pitanje za sve građane ovog grada. Jesmo li spremni mi to da branimo“, pita Ćuta.

Pročitajte još:

On se još pita „ko garantuje Ljubiši Ristiću da ovi njegovi s kojima se spanđao neće uništiti istoriju jugoslovenskog i srpskog pozorišta“.

Ćuta za N1 dodaje da su ovo teška krivična dela koja ne zastarevaju.

„Kada se budu pojavili bageri gore na Generalštabu, na Sajmu… Pozivam građane da budu spremi, moramo da branimo i fizički, jer ovde nema ko da štiti zakon“, ističe on.

Narodni poslanik kaže da sajt Agencije za licenciranje stečajnih upravnika ne radi, kako treba po zakonu i da je neophodno da se sva dokumentacije dostavi građanima. Uprkos pokušajima da se licitacija spreči, Stara šećerana je prodata za 690 miliona dinara.

Pokušaj da stopira licitaciju pogledajte u videu ispod:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare