Ćuta: Prvog septembra će opozicija izaći pred narod i jasno reći kakav je plan

Vesti 26. avg 202320:13 67 komentara

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, koji učestvuje u protestu Srbija protiv nasilja, kazao je da će opozicija 1. septembra izaći sa jasnim planom i da su ključne reči neodustajanje od daljih protesta i ujedinjenje opozicije.

„Naša je obaveza da izađemo konačno na tu binu i da saopštimo ljudima kakav je plan… Videćete konkretne akcije i u samom parlamentu i na ulici. Osnovna reč je ujedinjenje i mislim da će to konačno biti dogovoreno. Nama nema drugog nego da se ujedinimo da bi srušilji ovo zlo, boga u kariranom sakou koji se igra narodom“, poručio je Ćuta u razgovoru sa reporterkom N1.

Povezane vesti

Dodao je da opozicija ima moć da prekine svaku sednicu, kao što je to učinila kada je prekinula rad parlamenta „kada je čvrsto odlučila da (poslanik Aleksandar) Martinović napusti salu“.

Na pitanje zašto su večeras odlučili da se ne pridruže pripadnicima Saveza ekoloških organizacija Srbije, koji blokiraju Gazelu od 14 časova, on je kazao da ih potpuno podržava, da je ceo dan bio na Gazeli, i da je „dobro da postoje dva mesta okupljanja, da ih pritiskamo na dva mesta“.

„Protest je usmeren prema institucijama, što je dogovoreno unapred. Ne vidim nikakav problem što smo mi ovde, a oni na Gazeli. Svako ko želi može posle da ode na Gazelu, što ću ja i učiniti“, poručio je Ćuta.

Tokom šetnje su građani propustili vozilo hitne pomoći.

Oni su stigli pred RTS, gde su u toku predviđeni govori.

Sve o 17. protesta Srbija protiv nasilja pratite u našem BLOGU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare