Ćuta: Vlast dobro da razmisli o strateškim partnerima, narod strateški popi*deo

Vesti 15. jun 202220:54 9 komentara
N1

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka podržao je proteste u Majdanpeku protiv miniranja "Starice" i pred okupljenima poručio ministarki, predsedniku, premijerki da kada sledeći put budu birali strateškog partnera "dobro razmisle, jer je narod, baš onako strateški popi*deo na sve njih".

„Čija je ovo zemlja? Čija je Starica, da nije možda kineska“, upitao je Jovanović.

Povezano:

Poručio je onome „kome je palo na pamet da minira ljudima poslednju zdravu planinu kod Majdanpeka, pored koje su odrasli, da momentalno prekinu sa zločinom“.

„Da poručim Zorani Mihajlović, koja je najodgovornija ovde, ona je na tom mestu resorne ministarke za rudarstvo i energetiku, Igoru Braunoviću v.d. direktora Srbijašuma i njihovom šefu Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić – da sledeći put, pre nego što odaberu svog strateškog partnera koji će doći da ljudima otima vodu, zemlju i da truje vazduh – da dobro razmisle, jer je narod, baš onako strateški popi*deo na sve njih i neće da trpi da mu neko minira šume i gura reke u cevi… S tim mora momentalno da se prekine ili ovde će biti blokada već sledeće nedelje“, rekao je Ćuta.

Aktivisti okupljeni u protestu pod nazivom „Ne damo Staricu“ organizuju odbranu od miniranja i uništavanja osmog grebena planinskog venca „Starica“ kod Majdanpeka. Napravili su kamp odmah pored mesta gde, kako navode, Ziđin planira ponovo da izbuši rupe za miniranje, na parceli koja je, kako ističu, vlasništvo Republike Srbije.

Detaljnije u videu:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare