Cvejić vidi politički motiv u odluci REM-a, Stojković – rok definitivno istekao

Vesti 07. dec 202210:289 komentara
Izvor: N1

Advokat Miloš Stojković kaže da je rok za dodelu pete nacionalne frekvencije definitivno istekao i da je ono što radi REM kao kad bi fudbalski sudija rekao da se posle dva poluvremena igra još nekoliko. Bivši član REM-a i potpredsednik pokreta Srce Slobodan Cvejić kaže da iza nedonošenja odluke o dodeli pete frekvencije vidi politički motiv.

Pročitajte još:

“Ovo je namerno urađeno, nema dileme, a zašto – ko će znati”, rekao je Cvejić u emisiji Novi dan na N1.

Prema njegovim rečima, pravnici koji rade u službi Regulatornog tela za elektronske medije često imaju posao da traže “pravnu oblandu” koja bi opravdala kršenje zakona o elektronskim medijima.

Advokat Stojković, koji je bio punomoćnik Nove S i N1, kaže “sa 100 odsto sigurnosti” da je poslednji konkurs identičan prethodnom konkursu, na kom su dodeljene četiri nacionalne frekvencije.

On je rekao da nije tačna izjava predsednice Saveta REM-a Olivere Zekić da po Zakonu o upravnom postupku ne postoji rok za rešavanje predmeta o dodeli pete dozvole za televizijsku frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću.

Kako kaže, taj zakon uopšte nije primenjiv na ovu situaciju, već Zakon o elektronskim medijima.

“Evidentno je da je rok istekao”, kazao je Stoković.

Advokat je pitao čemu pravilnici, zakonski uslovi i kriterijumi kada članovi saveta na osnovu ubeđenja mogu da odluče da nekom dodele ili ne dodele dozvolu za emitovanje na nacionalnoj frekvenciji.

Cvejić takođe kaže da “nije tačno” da ne postoji rok za odlučivanje, kako kaže predsednica REM-a.

Kako je rekao, mediji su glavna poluga vlasti predsednika Aleksandra Vučića, a REM je “očigledno u funkciji jedne političke opcije”.

Komentari

Vaš komentar