Cvijić: Nadam se osuđujućoj presudi Šariću i u ponovljenom postupku

Vesti 16. jun 202113:261 komentar
N1

Novinar NIN-a Vuk Cvijić kaže za N1 da se nada osuđujućoj presudi Darku Šariću i u ponovljenom postupku jer nema razloga da se prispituju činjenice. "Vrhovni sud nije ulazio u suštinu stvari, on je doneo odluku jer je dvoje sudija iz Apelacionog suda ranije učestvovalo odluci u pritvoru, videćemo šta će se dešavati sa pritvorom Šariću, ovaj postupak su pratile čudne stvari", kaže Cvijić.

Dodaje da kada se Šarić predao nismo saznali gde se krio, kao i da su smenjeni mnogi ljudi iz policije, Bezbednosno-informativne agencije koji su dobijali međunarodna priznanja.

Povezane vesti:

„Neobične stvari su pratile ovaj slučaj, imamo prvostepenu presudu po kojoj je osuđen na 20 godina, ali nije poništena za neke ljude. Potom, režimski mediji pre izricanja presude su izveštavali da su svedoci-saradnici promenili iskaz, što se nije desilo, to je pritisak onih struktura koje podržavaju vlast da podržavaju i Šarića, a najviše me zabrinjava slika zanemika tužioca Saše Ivanića koja je objavljena na jednom opskurnom sajtu koji podržava Šarića i Stanka Subotića.

On kaže da se uključio i tadašnji poverenik za informacije od javnog značaja Radoljub Šabić i rekao da je neko iz BIA dostavio tu fotografiju, dok su se oni branili da više njih ima pristup sistemu pa se ne zna tačno ko je to uradio.

Povodom prijave MUP-a Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Nevenka Marića, zbog zloupotrebe službenog položaja, Cvijić kaže da se ta prijava razlikuje od onoga što piše u režimskim medijima.

„Oni se tamo optužuju za podršku organizovanom kriminalu, dok u prijavama to ne stoji. To su kadrovi koji su došli u MUP po političkoj liniji, pre svega Goran Papić, umesto jednog komesara došao je drugi komesar, ne vidim način da će se nešto promeniti“, kaže novinar NIN-a.

Kaže da nije moguće da jedna bude odgovorna za aferu „Prisluškivanje“, kako je to najavio ministar policije Aleksandar Vulin.

Komentari

Vaš komentar