Cvijić o ispovesti Hrkalović – „propagandni uradak“, ali ne u njenoj režiji

Vesti 19. jun 202219:07 > 19:35 komentara

U dvosatnom intervjuu, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović, koju Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za trgovinu uticajem u dva slučaja, rekla je da je bivši ministar policije Nebojša Stefanović prisluškivao predsednika Vučića, montirao aferu Jovanjica i štitio osumnjičenog kriminalca Veljka Belivuka. Ministar Stefanović saopštio je da će se povodom, kako kaže, lažnih tvrdnji, obratiti u naredna dva dana i predočiti istinu i argumente.

U svom prvom medijskom intervjuu nakon što joj je skinuta nanogica, a sud odlučio da može da napušta kuću, ali ne i teritoriju Beograda dok traje proces protiv nje, Dijana Hrkalović za sve što se njoj stavlja na teret, i pred sudom i u medijima, optužila je svog bivšeg šefa Nebojšu Stefanovića.

Povezane vesti

„Mislim da je došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića za opstruisanje dokaza za to čuveno ubistvo na šinama. Ne bi me čudilo čak i da je ovo što je plasirano o meni, ove neistine da sam ja radila nešto protiv predsednika i njegove porodice. Nebojša Stefanović je ostvarivao neovlaščen uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika i ćlanova njegove porodice. Montirali su montažeri Stefanović, Senta Milenković u saradnji sa stranim službama, mislim. Upletoše Andreja ni krivog ni dužnog. Belivukov klan je štitio niko drugi do Stefanović lično“, rekla je Hrkalović.

Prozvani ministar Stefanović, saopštio je da je u pitanju “novi talas laži” protiv njega koji plasiraju Dijana Hrkalović i “deo medijske mašinerije koja je u vlasništvu najbližih saradnika Veljka Belivuka”.  A ona se pita o njegovom odnosu prema Vučiću.

„Zašto je on izneverio i zabio nož u leđa čoveka koji ga je bukvalno izmislio i iskoristio njegovu dobrotu, njegovo dobro srce“, kaže Hrkalović.

Novinar Vuk Cvijić kaže da je ovo samo „propagandni uradak“, koji nije režirala Hrkalovićeva, već samo u njemu igrala ulogu i preskočila bitne činjenice.

„Mi smo u NIN-u objavili i taj njen transkript razgovora, gde ona komunicira sa njenim bliskim saradnikom Nenadom Vučkovićem, gde on komunicira sa Belivukom iz kog se vidi da i Belivuk komunicira sa njom tokom 2016. godine u trenutku kada je vođa te navijačke grupe Aleksandar Stanković bio živ. Pa ako Belivuk na taj način komunicira, kako je tek Stanković. Komunicira se i posle, posle ubistva Stankovića u oktobru 2016. godine“, ističe Cvijić.

Prema Belivuku, Hrkalović kaže da oseća prezir, da je on psihopata koji je izvršio monstruozne zločine i da ga ne poznaje, kao ni ubijenog Stankovića. U transkriptima razgovora Belivuka sa pripadnicima policije, koje je NIN objavio, pominjalo se da „sve zna glavni šef“, a da zna i Dijana“.

„Ali ko je glavni šef? Da li je glavni šef ovaj koji je, kako je Dijana Hrkalović rekla, izmislio Nebojšu Stefanovića, ali je izmislio i nju, jer ona nikakve profesionalne veze ni sa BIA nije imala gde je radila. Zapravo ona je privođena i protiv nje je podneta krivična prijava neposredno pre dolaska SNS-a na vlast, jer je učestvovala u grupi koja je jednom čoveku nanela teške telesne povrede. Ti policajci su isterani iz policije kad je ona ušla u policiju“, navodi Cvijić.

Bila je mesecima označena ne kao državni neprijatelj broj jedan, nego kao prvi neprijatelj predsednika Vučića, koji o njegovoj glavi radi sa najgorim kriminacima u državi. Zbog svega što su mediji pisali, kaže, umalo nije dobila i moždani i srčani udar, a dane, noći i nedelje je preplakala.

„Taj čovek je moj idol, ja ne znam kako to do sada nije očigledno jasno. Moj idol…U kog gledam bukvalno kao u sunce, kao u sunce. A tek za njegovu porodicu, izmišljotine, par excellence izmišljotine. Da sam ja radila bilo šta protiv Andreja Vučića, njegovog brata, koga lično poznajem. Znate zašto ga cenim najviše – zato što je on jedna dobra, dobra, neiskvarena duša“, rekla je Dijana Hrkalović.

Novi policijski sindikalni savez najavio je krivičnu prijavu protv Dijane Hrkalović, Nebojše Stefanovića i drugih NN lica zbog zloupotrebe položaja. A ona, stigla je da kaže i nešto intimno.

„Ja sam emotivac, nisam ja uopšte jaka. Što bi rekao Bukovski ‘nisam ja jak, raspadam se u hiljadu komadića, samo sam naučio da ne pravim buku'“.

A ova buka, sve je jača. A Šta ovome misle pravnici – ako sud u postupku protiv Hrkalović nije odredio da ona ne sme javno da istupa, onda nema nikakve pravne prepreke da da intervju, međutim nakon svega što je izrekla u gotovo dva sata, Tužilaštvo bi imalo pune ruke posla, ako bi se ovim bavilo.