Cvijić: Stefanović pati od amnezije još od GIM-a i Krušika

Vesti 29. apr 202113:36 > 13:373 komentara
Izvor: N1

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić kaže za N1 da saslušanje ministra odbrane Nebojše Stefanovića nije neobično s obzirom na okolnosti. Branislav Tapušković, advokat bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, rekao je posle saslušanje da je Stefanović osporio sve o čemu su svedoci govorili, u vezi sa vraćanjem blindiranog automobila Marku Miljkoviću, pripadniku klana Veljka Belivuka.

Ako je tačno ovo što kaže advokat Tapušković, onda je Stefanović napravio ‘ogradu’. Cela stvar je oko automobila, a Goran Papić je uhapšen 10. marta zbog dela iz 2020. godine kada je automobil vraćen Miljkoviću. Ministar Stefanović pati od amnezije još od slučaja GIM i Krušik, zanimljiv je obrt“, kaže Cvijić i dodaje da je Papića hvalio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Povezane vesti:

„On je bio jedan od retkih policijaca koje je on hvalio, Papić izvorno nije policajac, napredovao je neverovatnom brzinom“, rekao je Cvijić.

Kaže da Goran Papić na saslušanju ničim nije optužio Nebojšu Stefanovića.

„Kada su ga pitali da li je bilo nešto protivzakonito, rekao je da nije. Kazao je da nije o tome razgovarao sa ministrom Stefanovićem, već da je postojao zaključak da se blindirani automobili ne oduzimaju, da se kasnije ne bi okrivila policija“, rekao je Cvijić.

Govoreći o Marku Miljkoviću, Cvijić kaže da više uopšte nema govora o kontaktima pojedinaca iz vlasti sa klanom Veljka Belivuk.

„Veza postoji od 2014. godine, pušteno je da ona raste. Ovo je jedina istraga, ali ništa ne dokazuje, to vraćanje automobila ništa ne govori. Svaka takva kriminalna grupa ima saradnju sa nekim iz državnih institucija. Bila je saslušavana i Dijana Hrkalović, njene veze su bile očite sa klanom Belivuk, a niko se ne ispituje. Njoj nije postavljeno nijedno pitanje u vezi klana Belivuk, a Stefanovića je okrivio policijac Dumanović i rekao da je Hrkalović u MUP doveo predsednik Vučić„, kazao je Vuk Cvijić.

Komentari

Vaš komentar