Da li se u autoput neko ugradio: Vučić kaže – pismo palo s neba, Aleksić tvrdi da je stiglo u policiju

Vesti 10. dec 202321:05 52 komentara

Dan posle tvrdnji opozicije da tokom izgradnje puta Šabac- Ruma drastično porasla cena radova, a novac otišao u ruke ljudima bliskim vladajućoj stranci, institucije ćute. Aleksandar Vučić tvrdi da nikakvo pismo nije stiglo do njega, njegova stranka priprema krivičnu prijavu a sam Miroslav Aleksić navodi za portal nova.rs i da je pismo koje je on prezentovao javnosti stiglo i u sam vrh srpske policije.

Sijao je autoput u pesmi, al nam se zavrtelo od cene puta Ruma-Šabac. Koja je prema navodnim tvrdnjama Aleksandra Papića umesto 50 koštala 75 miliona evra. Razlika od 25 miliona otišla delom naprednjacima – 10 miliona, delom Zvonku Veselinoviću, Papiću i podizvođačima – 15 miliona.

Za ekonomiste malo je verovatno da je neko loše procenio vrednost radova, verovatnije je da se radi o namernom zidanju cene.

„Očito je da mi tu imamo, kroz te velike infrastrukturne projekte imamo prostor za izvlačenje novca u džepove pojedinaca preko njihovih pratećih firmi i svakako finansiranje političkih partija. Niko ne omogućava nekome da zaradi a da za sebe ne napravi korist od toga“, kaže Božo Drašković, ekonomista.

Onaj kome je navodno pismo upućeno tvrdi – nikakva pošta od Papića nije stigla na Andrićev venac.

„Palo pismo s neba. U tom pismu nema nikakvih optužbi na moj račun, nego koliko vidim na račun nekih drugih funkcionera“, rekao je Aleksandar Vučić na Pinku.

Papić je pored Veselinovića pominjao i ministra Sinišu Malog koji je bio uključen u posao. Nekadašnji vlasnik dnevnika „Objektiv“ tvrdi da je u ovom poslu ostao bez šest miliona evra. Kaže – ne trebaju mu ni pare, ni poslovi, već da predsednik sazna istinu. Azerbejdžanska firma Azvirt je,  tvrdi, već davala novac SNS-u, preko Nebojše Stefanovića i Dmitra Đurovića.

„Bilo bi neminovno – tužilaštvo mora da reaguje. Da li će reagovati, to je pitanje. Svaki put kad se dogodi ovako neki događaj koji potresa režim iznutra, malo je verovatno da će nešto da se desi“, kaže Ivan Milićević, pomoćnik glavnog urednika novina Nova.

Naprednjaci najavljuju da će sutra podneti krivičnu prijavu protiv Miroslava Aleksića.

Povezano:

Tužilaštvo se ne oglašava, možda se oglasi posle molbe predsednika da se ove tvrdnje provere.

„To pokazuje da se sva korupcija u Srbiji odigrava na oči državnog aparata, na oči onih koji bi trebalo protiv korupcije da se bore“, navodi Pavle Grbović iz koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Onaj koji tvrdi da je izgradio sve puteve o ceni ovog, na otvaranju jedne od deonica bez konačne cifre.

„Ljudi misle da je to džabe. Neko kaže 25 kilometara, a znaš li ti sine koliko košta 25 kilometera sa mostom? Svakako ne manje od 250 miliona… Jedno dogovorite, a onda vam ispadne mnogo više, ali nije važno“, kaže Vučić.

Važno je, jer se putevi grade od novca svih građana. Jer je, pored ovog puta, preplaćen i Moravski koridor. Koji je od prvog projekta CIP-a i 480 miliona evra, narastao na 1,6 milijardi evra odnosno 14,5 miliona evra po kilometru.

POGLEDAJTE JOŠ:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare