Dačić brani Briselski sporazum: Kruna učešća Beograda u dijalogu, nije idealan

Vesti 28. jan 202310:58 20 komentara
N1

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kazao je da je jasno napisano šta je Zajednica srpskih opština (ZSO) u Briselskom sporazumu iz 2013. i još detaljnije u sporazumu iz 2015, navodeći da su ti sporazumi kruna učešća zvaničnog Beograda u dijalogu uz posredovanje EU.

POVEZANE VESTI

„Mi smo potpisali Briselski sporazum zato što je on dobar za našu zajednicu na Kosmetu. On nije idealan, ali u uslovima u kojima smo pregovarali o njemu, to je maksimum koji smo mogli da izdejstvujemo. To su sporazumi koji daju našem stanovništvu u ruke sve poluge upravljanja – od ekonomije, razvoja, obrazovanja, zdravstva, pa do bezbednosti i policije“, rekao je Dačić za list Politika.

Dačić, koji je je potpisao prvi Briselski sporazum, dodao je da su oba sporazuma kruna učešća zvaničnog Beograda u dijalogu uz posredovanje EU koja se, kako je istakao, i sama obavezala da će potpisano biti primenjeno.

„Nikada nije postojao razlog da se sporazum ne primeni, osim upornog odbijanja Prištine da ga sprovede i neograničene tolerancije zapadnih posrednika prema njihovoj destrukciji“, naveo je Dačić i ponovio da ZSO ostaje glavna tačka dogovora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare