Dačić: Čim inicijativa bude predata na pravno valjan način, biće verifikovana

Vesti 24. jan 202207:18 5 komentara
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da će, kada inicijativa "Kreni-Promeni" na pravno valjan način preda parlamentu na verifikaciju narodnu incijativu (o geološkim istraživanjima u vezi litijuma) to biti urađeno istoga dana.

Dačić je za Televiziju Pink rekao i da je nedavno toj inicijativi iz parlamenta vraćen zahtev za verifikacijom narodne inicijive jer, kako je obrazložio, „nije bila predata na pravno valjan način“.

POVEZANE VESTI:

„Poslao sam im pismo i podučio ih kako to da urade i kada je budu predali istoga dana ću im verifikovati tu inicijativu“, rekao je on.

Dačić je kritikovao „Kreni-Promeni“ jer su, potom, organizovali protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, te naveo da predsednik Srbije nema nikave veze sa narodnom inicijativom.

Direktor kampanje „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović je nedavno ocenio da je u Skupštini Srbije došlo do administrativne opstrukcije u vezi njihove inicijative, a što je negirala premijerka Ana Brnabić. Rekao je i da da je protest ispred zgrade Predsedništva organizovan sa zahtevom da premijerka omogući skupljanje potpisa za narodnu inicijativu za zaustavljanje projekta „Jadar“.

Tražio je i da se garantuje bezbednost onima koji prikupljaju potpise.