Dačić: Đilas tražio da se ne raspravlja o EU dokumentu, već o njegovom

Vesti 18. sep 202109:1627 komentara
Ivica Dačić
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da će danas do 12 časova, na sednici međustranačkog dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije, akteri probati da definišu tekst koji bi predstavljao kompromis, čak i sa partijama koje, kako je rekao, "samo traže alibi" kako ne bi izašle na predstojeće izbore.

On je gostujući na TV Hepi rekao jutros da to nije lak posao, jer u procesu učestvuje 15 stranaka ili platformi „koje Evropljani zovu“, da svi imaju primedbe, kao i da u pojedine stranke dijalog „samo žele da koriste za (sopstvenu) promociju“.

Povezane vesti

„(Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan) Đilas je tražio juče da se ne raspravlja o EU dokumentu, već o onom koji je on pripremio. Kada to nije prihvaćeno, nisu učestvovali u popodnevnom delu sesije. (Drugi učesnici) su ostali“, naveo je Dačić.

Predsednik parlamenta je izrazio nadu da će se danas do podneva postići saglasnost svih učesnika oko teksta predloga, „koji su tokom noći predstavnici Evropskog parlamenta“ pokušali da definišu.

On je naveo i da se u drugom dijalogu, koji se obavlja bez posrednika iz EU, ima više pomaka, kao i da su nosioci vlasti u Srbiji i dalje saglasni da se izborna pravila trebaju usaglasiti šest meseci uoči izbora.

„Ako su izbori 3. aprila, onda do 3. oktobra treba da završimo pregovore koji şe vode na oba koloseka“, i sa posredovanjem evroparlamentaraca i bez njihovog posredovanja, rekao je Dačić.

Komentari

Vaš komentar