Dačić: EP odlaže međustranački dijalog, neću da ih čekam

Vesti 02. apr 202109:08 > 10:3540 komentara
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je rekao, povodom saopštenja evroparlamentaraca koji posreduju u međustranačkom dijalogu da će pripremna faza trajati dva meseca, da je on to sa njima dogovorio još 1. marta.

Ivica Dačić je za RTS naveo da je on hteo da dijalog počne 15. marta, ali da su evroparlamentarci rekli da ne mora baš toliko da se žuri.

„Da ne ispadne posle da ja nešto kočim i usporavam. Ja sam tu, i sutra može da počne dijalog, ali oni hoće pripremnu fazu“, rekao je predsednik Skupštine Srbije.

povezane vesti

Dačić ponavlja da evroparlamentarci hoće da pripremna faza traje dva meseca i navodi da će on početi da razgovara sa strankama u svakom slučaju.

„Ne možemo da čekamo da nam donesu rešenje na poslužavniku jer ima više stranaka koje žele direktno predstavnicima vlasti da daju svoje predloge. Sigurno mi ne pada na pamet da čekam dva meseca“, kaže Ivica Dačić.

Dodaje da evroparlamentarci u suštini žele da komuniciraju sa strankama iz opozicije koje njih interesuju.

Navodi da će dijalog potrajati, a da bi trebalo da se što pre dođe do nekog cilja i da se postignu određena rešenja koja na praktičan način mogu da pobljšaju izborne uslove.

Izvor: RTS

Na pitanje da li je moguć dijalog na dva koloseka, sa onima koji žele posredstvo evroparlamentaraca i sa onima koji ne žele, Dačić ističe da svako ima pravo da predloži određena rešenja.

„Niti rešenja koja neko drugi predlaže treba da budu sveto pismo“, rekao je Ivica Dačić.

Međutim, smatra da je suština u tome da neke stranke da će EP njima da donese povlašćeni status i pobedu na izborima, i poručuje da od toga nema ništa.

Kako je rekao predsednik Skupštine, potrebna su realna održiva i realna rešenja, a ne neka koja nigde na svetu ne psotoje.

Na pitanje šta će dešavati od ponedeljka, Dačić je naveo da će evroparlamentarci pojedinačno razgovarati sa predstavnicima stranaka u naredna dva meseca.

On smatra da je trebalo svi da se okupe i iznesu svoje platforme i da se traže rešenja.

„Nisam ja adresa na koju neko treba da se žali. Ponudio sam 15. mart kao datum da se svi okupimo, i nismo, jer su predstavnici EP ušli u pripremnu fazu koja će trjati dva meseca“, rekao je Ivica Dačić.

Komentari

Vaš komentar