Dačić: Izgraditi što bolje odnose sa Turskom

Vesti 08. dec 202219:51
Izvor: Tanjug / Strahinja Aćimović

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je da će nastojati da tokom svog mandata izgradi što bolje odnose sa Turskom i dalje unapredi saradnju dve, kako je naveo, prijateljske zemlje.

U razgovoru s predsednikom Skupštine Turske, Mustafom Šentopom, Dačić je izrazio i opredeljenje za dalje jačanje saradnje u kulturi dveju država i naroda.

Dačić je istakao da Srbija izuzetno ceni podršku predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana inicijativi Otvoreni Balkan, kao i učešće ministra inostranih poslova Turske Mevluta Čavušogla na Samitu lidera u okviru te inicijatve 2. septembra u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Šentop je izjavio da je tokom posete imao veoma dobre razgovore sa rukovodstvom Srbije i da je potvrđeno da su odnosi Srbije i Turske na izuzetnom nivou.

Zahvalio je Dačiću zbog doprinosa koji je na svim svojim prethodnim funkcijama dao unapređenju odnosa s Turskom, ponovivši zadovoljstvo što se uspešno realizuju zajednički projekti, a na prvom mestu infrastrukturne investicije, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar