Dačić: Izjave Osmani glupost i zamajavanje

Vesti 23. feb 202110:064 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su izjave vršiteljke dužnosti predsednika Kosova Vjose Osmani da će tražiti od američkog predsednika Džozefa Bajedna da se ponište Briselski i Vašingtonski sporazum "čiste gluposti i zamajavanje", i da ih je glupo komentarisati.

„Da li Osmani misli da živimo u 90-im kada su imali pažnju i podršku sveta. Oni nisu više miljenici i to što ona priča nijedan razuman političar neće prihvatiti“, kazao je on za televiziju Hepi i dodao da je „sam Bajden bio u administraciji kad je taj sporazum potpisan“.

Dačić je rekao da nije siguran ni da li će postojati politička volja Brisela da se taj sporazuma poništi, a dodao je da sve što je potpisano mora i da se sprovede, jer ništa nije potpisano „samo radi spektakla“.

„Sporazum je potpisan 2013. godine, i niko to ni ne spominje u Prištini, jer je glavna stvar zbog koje smo potpisali taj sporazum zajednica srpskih opština“, dodao je on.

Dačić je rekao da izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon treba da da izjavu zašto su održani izbori na Kosovu bez medjunarodnih posmatrača, jer „ispada kao da je Kosovo oličenje demokratije“.

Komentari

Vaš komentar