Dačić: Još nije bilo konkretnih razgovora o učešću SPS u vlasti

Vesti 02. avg 202210:345 komentara
FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će poslanici SPS glasati za izbor predsednika parlamenta Vladimira Orlića, koga je predložila Srpska napredna stranka, ali da još nije bilo konkretnih razgovora o učešću SPS u vlasti.

Dačić je rekao da je SPS deo parlamentarne većine, ali da sa SNS još nije bilo konkretnih razgovora o personalnim rešenjima ili resorima u kojima bi SPS učestvovala u vlasti.

Pročitajte još

„Načelno je da delimo iste političke ciljeve sa SNS i da očekujemo da ćemo ostvariti saradnju u narednom periodu“, rekao je Dačić prilikom polaganja venca na mestu na kom je održan osnivački kongres Srpske socijaldemokratske partije.

SPS od sledeće godine obeležava i godišnjicu kongresa Srpske socijaldemokratske partije

Dačić je položio venac na zgradu, u kojoj je na današnji datum 1903. godine održan osnivački kongres Srpske socijaldemokratske partije i najavio da će socijalisti, koji se smatraju naslednicima te stranke, od sledeće godine, pored 17. jula, kada su osnovani 1990, obeležavati i ovaj datum.

Dačić je novinarima rekao da SPS želi da posveti više pažnje svojim „političkim precima“, jer se od 1990. godine, kada je osnovana SPS, govorilo jedino o periodu Saveza komunista, iz kojeg je nastala sadašnja partija.

„Istorijski, to traje od 1903. godine, kada je održan kongres Srpske socijaldemokratske partije. Ideje koje su tada bile aktuelne i danas su ideje na kojima se zasniva SPS“, istakao je Dačić.

Komentari

Vaš komentar