Dačić: Kurti uveo svoje Srbe u vladu da bi realizovali velikoalbanske ciljeve

Vesti 02. dec 202211:20 12 komentara
Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, reagujući na imenovanje Nenada Rašića za ministra u Vladi Kosova, da je predsednik te vlade Aljbin Kurti "uveo njegove Srbe da bi realizovali velikoalbanske ciljeve" i da je glavni faktor pretnje u regionu.

Povezane vesti

Gostujući na televiziji Pink, Dačić je rekao da je Kurti „nezreli političar koji želi da svojim potezima destabilizuje ceo region“.

„Reakcija EU umesto da bude oštra je potpuno mlaka i stalno se priča – idemo sada dalje, u neke nove pregovore. O čemu?“, rekao je Dačić.

Portparol Evropske unije Peter Stano je izjavio u četvrtak da je od vitalnog značaja da Priština poštuje sve neophodne korake prilikom imenovanja ministara koji predstavljaju, kako je naveo, nevećinsku zajednicu.

On je pozvao obe strane da hitno rade na povratku kosovskih Srba u sve kosovske institucije, u skladu sa obavezujućim sporazumima o dijalogu, a sve zainteresovane strane da se uzdrže od bilo kakve akcije koja bi dovela do povećanja tenzija u „ionako krhkoj bezbednosnoj situaciji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare