Dačić: Narodni pokret može da bude nova, viša faza saradnje SNS i SPS

Vesti 26. mar 202308:48 31 komentara
IVICA DAČIĆ
Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi Narodni pokret, čije osnivanje najavljuje predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić, mogao da bude nova, još viša faza saradnje te dve stranke.

Dačić je za Kurir rekao da je podržao ideju osnivanja tog pokreta i da bi prihvatio taj oblik saradnje „zato što je za važne odluke potreban savez koji će okupiti i ljude koji nisu u politici, a podržavaju i bore se za Srbiju“.

„Nema ovde priče ni o kakvom utapanju jednih u druge, o tome pričaju samo naši protivnici, ali moraću da ih razočaram“, kazao je Dačić.

Pročitajte još

Dodao je da je tu ideju podržao jer ona odgovara onome o čemu je više puta razgovarao sa Vučićem, odnosno pronalasku modela „kojim će obezbediti najširu podršku, pa i jedinstvo oko najvažnijih pitanja za državu“.

Komentarišući nedavne nesuglasice SNS i SPS, Dačić je naveo da su odnosi dve partije na „najvišem nivou“ i da svakodnevno rade na „vrlo važnim poslovima“ za Srbiju i njene građane.

Upitan kolike su šanse da dođe do vanrednih parlamentarnih izbora, naveo je da se on zalaže za pun mandat i vlade i parlamenta, jer to daje prostor za temeljan rad i dobre odluke.

Komentari (31)

Vidi sve komentare