Dačić o izveštaju EP: Otvoreno nek kažu da se pridružuju napadima na Vučića

Vesti 23. feb 202112:22 > 14:13 57 komentara

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da bi međupartijski dijalog trebalo da bude nastavljen u martu, ali da se o tome ne zna ništa više, osim da bi trebalo da počne "nekom video konferencijom" njega i četiri posrednika iz Evropskog parlamenta i predsednika Spoljnopolitičkog odbora Dejvida Mekalistera. Kritikovao je i amandmane na izveštaj EP.

Povezano:

Dačić je za TV Hepi rekao da bi izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon trebalo da se izjasni i govori o odluci Kosova da ne zove posmatrače na izbore.

Kritikovao je i amandmane na izveštaj EP o napretku Srbije.

Šta ciljaju – ciljaju lično predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Dačić o navodima da će neke od pitanja – Krušik, Jovanjica ili Telekom, biti deo teksta izveštaja.

„Je li se to očekuje iz ovih amandamana? Pridružuju se ličnim napadima na predsednika Republike? Kada je reč o Telekomu, to je pitanje lobiranja“, smatra Dačić.

Moguće razmatranje u Skupštini

Dačić je na sednici Skupštine Srbije, pre određivanja pauze, najavio mogućnost da Skupština razmatra izveštaj odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta (EP) kao što je razmatrala i izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na evropskom putu.

Izvor: RTS

On je odgovarajući na pitanje poslanika SPS-a Đorđa Milićevića da li postoji mogućnost da skupština, pre početka medjustranačkog dijaloga dobije predlog izveštaja specijalnog izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika kao i amandmana koji su podneti, rekao da poslanici mogu razmatrati u plenumu izveštaj kada bude usvojen.

„Ne bih da govorim o objektivnosti tog izveštaja, samim tim što postoje oni evropski poslanici koji se raduju kad se nešto loše objavi“, rekao je Dačić.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare