Dačić o „snegu“ u videu Radoičića u Banjskoj: Pogrešio sam, rekli su mi da je stariji snimak

Vesti 01. okt 202311:33 158 komentara
TANJUG/ RADE PRELIĆ

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nije realna opasnost da Srbiji budu uvedene kaznene mere koje prema nezvaničnim informacijama traži sedam zemalja Evropske unije.

„Nije tu bilo sastanka na kojem se glasalo i odlučivalo, bilo je sednica komiteta gde su u diskusijama pominjane takve neke stvari, ali nije se zvanično izjašnjavalo o tome, niti je to bila zvanična inicijativa“, rekao je Dačić za televiziju Prva.

POVEZANE VESTI

On je rekao da je bitno da svi budu svesni da su dešavanja u Banjskoj jedna od najtežih situacija od 2004. godine.

Upitan o tome zbog čega je rekao da je na snimku koje su objavile kosovske vlasti, na kojem se vidi Milan Radoičić, sneg, Dačić je kazao da je to njegova greška i da nije želeo da nanese štetu ili da bilo koga pravda.

On je rekao da u moru lažnih informacija mora da se stane na loptu.

„Neko mi je rekao da je to stariji snimak, nisam proveravao. Moja greška. Nisam želeo time da aboliram Radoičića. Oni su prvo objavili slike iz Nagorno Karabaha, pa su pominjali ove iz Obraza“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da su Srbi izloženi teroru kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i da deo međunarodne zajednice želi da prebaci odgovornost samo na Beograd i da se legitimizuju raniji Kurtijevi potezi.

On je rekao se postavlja pitanje gomilanja Vojske Srbije na administrativnoj liniji, a da niko ne pita za kosovske snage na severu Kosova.

Dačić je ponovio da se broj pripadnika Vojske Srbije na administrativnoj liniji smanjuje.

On je rekao da je sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bila planirana za 19. oktobar, ali da je pomerena za 23. oktobar i da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da učestvuje na toj sednici.

Upitan da li misli da bi nešto bilo drugačije da Srbi na Kosovu nisu napustili institucije, Dačić je rekao da ne veruje, jer to nema veze sa bezbednosnom situacijom i da Priština godinama želi da zauzme sever Kosova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare