Dačić obavestio diplomate: Nema odmora za praznike, očekuje se maksimalni angažman

Vesti 20. apr 202423:03 164 komentara
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da "nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu", zbog, kako navodi, potrebe "za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju rezolucije o Srebrenici i zahtevu Kosova za prijem u Savet Evrope", saznaje N1.

Pismo, u koje je N1 imao uvid, dostavljeno je svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

U njemu se navodi, da „imaju u vidu brojne i vrlo teške spoljnopolitičke izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, zbog čega se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i celokupnoj diplomatsko-konzularnoj mreži na pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u SE“.

Istaknuto je da je potrebno „aktivno zastupati interese u svim razgovorima na različitim nivoima, o čemu je potrebno najhitnije izveštavati Ministarstvo“.

„U skladu sa tim, ukazujem da korišćenje odmora i odsustva u narednom periodu neće biti moguće. Budući da su predstojeći praznici u periodu kada je neophodno naše najaktivnije delovanje, potrebno je da ostanete u zemljama prijema i nastavite da predano branite naše interese“, navodi se u pismu Dačića.

Komitet ministara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bi 16. maja trebalo da se izjasni o odluci Parlamentarne skupštine SE koja je ranije donela odluku da Kosovo postane član ove međunarodne organizacije.

Početkom maja trebalo bi da se održi i sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se države članice izjašnjavati o predloženoj Rezoluciji o Srebrenici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare