Dačić: Obilaznica oko Beograda biće nazvana po Milutinu Mrkonjiću

Vesti 26. nov 202210:30 > 12:53128 komentara
Izvor: N1

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić saopštio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložiti nadležnim državnim institucijama da obilaznica oko Beograda ponese ime počasnog predsednika socijalista Milutina Mrkonjića.

„SPS i ja lično smo veoma zahvalni na tome, to je još jedno čuvanje sećanja na Mrkonjića. On je ; legenda SPS“, rekao je Dačić za TV Pink, dodajući i da se danas održava jednogodišnji pomen Mrkonjiću.

Mrkonjić je preminuo 27. novembra prošle godine.

Dačić je naveo da je Mrkonjić poznat kao graditelj koji je obnavljao državu posle NATO bombardovanja, navodeći da nema događaja da se njegovo ime ne izgovori, dok se imena nekih koji su živi, nikad ni ne pomenu.

„Policija adekvatno reagovala na sukob u Horgošu“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je policija adekvatno reagovala na sukob migranata u Horgošu.

„Otkako se suočavamo sa migrantskom krizom, Srbija je bez većih problema prošla taj period, uspeli smo da sačuvamo zemlju, a da je ne pretvorimo u veliki parking za migrante“, rekao je Dačić.

On je dodao da se migranti „dovijaju na razne načine uz ljude koji se bave švercom“ i da među njima dolazi i do obračuna.

„Mislim da je naša policija reagovala adekvatno“, rekao je Dačić.

Posle incidenta u Horgošu, u kojem je povređeno šestoro, više od 1.000 migranata je prebačeno u prihvatne centre.

Dačić je takođe rekao da je bio „dobar taktički potez“ da su Srbi izašli iz kosovskih institucija.

Prema njegovim rečima, jasno je da je premijer Kosova Aljbin Kurti „faktor destalibilzacije i da mora da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO)“.

„Srbi će biti u institucijama ako se formira ZSO“, rekao je šef srpske diplomatije.

Komentari

Vaš komentar