Dačić: Političko maltretiranje Đokovića, država teško može nešto da uradi

Vesti 07. jan 202210:26 > 10:3074 komentara
Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Predsednik Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da se nad najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem u Australiji sprovodi "odvratno, političko maltretiranje i iživljavljavanje, nad čovekom kojeg bi svaka zemlja rado primila da bude njen državljanin a ne samo da dođe na takmičenje".

Povezane vesti

„Nije on sam sebe pozvao, odobrili su mu to takozvano izuzeće. Ja znam za te slučajeve izuzeća, jer smo i mi to morali da tražimo kad smo išli u Glazgov, na sastanak o klimatskim promenama, koji su organizovale Ujedinjene nacije. Zato što u neke zemlje ne možete da uđete ako ste vakcinisani ruskom vakcinom kao što sam ja“, rekao je Dačić TV Pink.

On je najavio da uskoro treba da ide u Francusku, ispred skupštinske delegacije, i neophodno je da dobiju izuzeće jer ta zemlja ne priznaje rusku vakcinu.

Navodeći da je „sramotno“ ponašanje prema Đokoviću, Dačić je rekao da je u Australiji situacija „politički nestabilna jer svi jure rejtinge“ i da se sada tamo dešava „zloupotreba u političke svrhe“.

Prema njegovim rečima, čak i da je tako kao što se navodi prilikom procedure kod Đokovića, kada mu brane da uđe u tu zemlju, „postoji način kako se to radi, na human, kulturan odnos prema najboljem teniseru“ a ne ovako kako to sad čine.

„Teško da možete nešto sa aspekta države da uradite jer mi sa njima i nemamo neke posebne odnose“, rekao je Dačić.

Komentari

Vaš komentar