Dačić: Ponoš, ni u jednoj varijanti, nije ozbiljna politička alternativa Vučiću

Vesti 23. jan 202222:03 37 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da Zdravko Ponoš ne predstavlja, ni u jednoj varijanti, ozbiljnu političku alternativu vlasti na predstojećim izborima.

Dačić je, za TV Pink, povodom stava Stranke slobode i pravde o predsedničkoj kandidaturi Ponoša rekao da on ne predstavlja konkurenciju, kako je naveo, „našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću“.

On je, povodom odluke SSP da preloži Ponoša za predsedničkog kandidata, rekao i da to dokazuje da „Đilas nema kandidata pa mora da ga uzima iz druge stranke“.

Lider SPS je naveo i mogućnost da Đilas „time u stvari pokazuje da udara šamar svom koalicionom partneru (Narodnoj stranci Vuka Jeremića)“.

Dačić je, podsetivši da je Ponoš nekadašnji fukcioner Narodne stranke, rekao i da nije siguran da će Jeremić uopšte da glasa za Ponoša, „ako bude bio (predsednički) kandidat“.

On je ocenio i da je to je „slika i prilika odnosa u tom delu političkog spektra“.

„Svejedno je, a i da postoji potpuno jedinstvo svih u tom bloku, mislim da je to daleko od toga da predstavlja jednu ozbiljnu političku alternativu i konkurenciju našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću“, rekao je Dačić, čiji je SPS u koaliciji za Vućevom Srpskom naprednom strankom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare