Dačić protiv vanrednih izbora u Beogradu i Srbiji

Vesti 04. dec 202215:0216 komentara
Izvor: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je protiv vanrednih izbora u Beogradu, ali ne zna da li će ih biti, dodajući da svoje mišljenje o tome ne krije.

On je na izbornoj konferenciji socijalista za Beograd rekao da je stvar političke odluke da li će biti vanrednih izbora u glavnom gradu.

Prema njegovim rečima, vanredni izbori se održavaju kada nema parlamentarne, odnosno odborničke većine, ili kad ima problema, ali problema nema u koaliciji.

On je naglasio da su državi potrebni redovni parlamentarni izbori, kako bi se znalo koliko mandati traju, ali će socijalisti poštovati odluku koja se donese na državnom nivou.

„Veliki rezultati su ostvareni u saradnji sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, a najvažniji politički uspeh je politička stabilnost i narodno jednistvo. SPS je čelični deo tog narodnog jedinstva“, rekao je Dačić.

On je rekao da se politika vodi u teškim uslovima jer velike sile imaju „simpatija prema veštačkoj tvorevini u Prištini, koju su stvorili“, ali je, naveo je, Srbija uspela da vrati temu Kosova na dnevni red, iako je izgledao da je sa njom završeno.

Komentari

Vaš komentar