Dačić: SNS i SPS će imati zajednički pristup i nastup na izborima

Vesti 29. avg 202111:03 > 11:2482 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi u narednih nekoliko dana trebalo da budu održani i zajednički sastanci Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije o predstojećim izborima.

Dačić je za TV Hepi rekao da su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić već pričali o tim zajedničkim sastancima SNS i SPS, a kako je dodao u ponedeljak će utvrditi i datum nastavka međupartijskog dijaloga sa delom opozicije koji ne želi posredovanje Evropskog parlamenta.

Povezane vesti

„Znate da sam se zalagao da treba da imamo zajednički pristup, kandidata, eventualno listu. Mi ćemo sigurno imati zajednički pristup i nastup, a modaliteti – o tome bi trebalo da razgovaramo u narednom periodu“, rekao je Dačić.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, on je precizirao da bi sa delom opozicije koji ne želi posredstvo evroparlamentaraca „polako trebalo da dođu do predloga završnog sporazuma, ili kominikea koji bi potpisali ili dogovorili sa tim strankama“.

Podsetio je da su predstavnici Evropskog parlamenta preuzeli obavezu da do 1. septembra pošalju tekst o kojem bi se razgovaralo 17. i 18. septembra na sastanku sa drugim delom opozicije, koji insistira na posredovanju EP.

„To ide znatno sporije nego ovaj deo i upravo zbog toga mi želimo da što pre završimo sa ovim strankama (sa kojima dogovori već traju), sa kojima imamo veoma korektan i konstruktivan pristup“, rekao je Dačić.

Komentari

Vaš komentar