Dačić: Sledeće nedelje konstitutivna sednica, saglasni oko saradnje SNS-SPS

Vesti 18. jul 202215:49 > 18:42 5 komentara

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će konstitutivna sednica novog saziva parlamenta biti održana sredinom ili krajem sledeće nedelje, i podsetio da 4. avgusta ističe rok za održavanje konstitutivne sednice.

Dačić je posle konsultacija s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o kandidatu za premijera izjavio i da će konstitutivna sednica novog saziva Parlamenta biti zakazana krajem ove ili početkom sledeće nedelje.

Povezano:

Dačić je posle konsultacija liste Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije: Ivica Dačić – Premijer Srbije“ rekao da je ta lista spremna za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom.

„Smatramo da delimo zajedničke političke ciljeve kad je reč o budućnosti Srbije. Spremni smo na saradnju i nastavićemo konsultacije narednih dana“, dodao je Dačić.

Kako je objasnio, sa Vučićem je postignut visok nivo saglasnosti o međusobnim odnosima i nastavku saradnje u narednom periodu, a lista SPS je spremna da bude deo političke jedinstvenosti i stabilnosti u Srbiji.

Čini mi se da smo ispoljili visok nivo zajedništva i saglasnosti, zaključio je Dačić.

Pogledajte šta su rekli predstavnici stranaka koje su bile danas na konsultacijama:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare