Dačić: Vladajuća koalicija da ide zajedno na izbore, zahtevi opozicije – biznis

Vesti 07. maj 202108:10 > 09:1023 komentara
TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da "ostaje pri stavu da bi stranke vladajuće koalicije trebalo da nastupe na jednoj listi" na predstojećim izborima.

Povezane vesti:

„I ne mislim to zbog izbornog rezultata, nego smatram da bi sve partije kojima je interes zemlje na prvom mestu trebalo da stanu na jednu stranu, posebno zbog sve većih pritisaka i izazova sa kojima se suočavaju“, rekao je Dačić za Večernje novosti.

Kako je dodao, „naravno, konačnu odluku daće Vučić i Srpska napredna stranka kao najveća stranka“.

„Kakva god da bude odluka, mi smo za nastavak saradnje koja se pokazala kao veoma uspešna“, naglasio je Dačić.

Zahtevi za dodelu nacionalne frekvencije – dobar biznis

Dačić je ocenio da se zahtevi koje je deo opozicije predstavio na prvom sastanku sa predstavnicima Evropskog parlamenta u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima ne tiču izbornog procesa, već da su „dobar biznis“.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas saopštio je u sredu da je tokom sastanka zatraženo da se dodeli jedna preostala nacionalna frekvencija, da novinarska udruženja predlože ljude koji bi uredjivali RTS i da se načine izmene u izbornom sistemu.

„Pa ako može da se iskoristi (dijalog) da neko dobije nacionalnu frekvenciju, što je dobar biznis – to nema veze sa izbornim procesom“, kazao je Dačić za RTS.

On je upitao da li su to predlozi o kojima stvarno može da se razgovora u unapređenju izbornog procesa, ili je reč o „raznim performansima i biznisima“.

Dačić je naveo da će se danas sastati sa predstavnicima EP.

„Mi ćemo se međusobno informisati kako je bilo na tim konsultacijama, odnosno početnim razgovorima, i da se dogovorimo o daljoj agendi. Mi imamo dobru volju i spremnost“, istakao je on.

Govoreći o sastanku predstavnika vlasti, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njega, s delom opozicije koji je odbio učešće EP u dijalogu, Dačić je rekao da je taj sastanak bio veoma uspešan.

Naveo je da je Vučić rekao da će nastaviti da učestvuje u dijalogu ako bude pozvan i da je već dogovoreno da se sledeće nedelje u okviru radne grupe konkretizuju zahtevi u dijalogu s tim delom opozicije.

Komentari

Vaš komentar