Dačić: ZSO preduslov razgovora o rešenju između Beograda i Prištine

Vesti 23. jan 202311:15 44 komentara
Beta / Milan Obradović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Zajednica srpskih opština suština Briselskog sporazuma, da nije predviđeno da bude nevladina organizacija i da će Srbija insistirati na njenom hitnom formiranju, kao preduslov razgovora o nekom političkom planu ili predlogu o rešenju između Beograda i Prištine.

„Ono što je vidljivo je to da, bez obzira da li postoje neke razlike između pojedinih zemalja ili međunarodnih organizacija kada je reč o dijalogu, su sada oni nastupili jedinstveno kao petorka i razgovarali sa predsednikom Srbije“, izjavo je šef diplomatije na Hepi televiziji.

Pročitajte još

On je rekao da će danas biti razgovarano o tome šta bi se desilo ukoliko se Srbija ne bi uslaglasila sa ponuđenim predlogom i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podršku državnog rukovodstva, Vlade Srbije i cele vladajuće kolacije.

„Mi nismo nikada raspravljali u kategorijama odbijanja. I predsednik je rekao da ima određene rezerve. Ja ne želim da ulazim u to, predsednik će se obratiti danas građanima Srbije. Na nama je da kažemo šta je ono sa čim se mi ne slažemo. Ali u dijalogu treba učestvovati i o planu treba razgovarati“, izjavio je Dačić.

On je rekao da je u ovakvim situacijama od suštinskog značaja za vitalne državne i nacionalne interese da u državi postoji političko i državno jedinstvo, ali da bi neke opozicione stranke podržale sve što se traži i „čak bi i dodale nešto što niko nije ni napisao“.

Izvor: TV Happy

„Imate i drugi deo opozicije koji na svoj način ima negativnu ulogu, zato što podstiče ratne bubnjeve onda kada im vreme nije. Najvažnija stvar je mudro i odlučno nastaviti dijalog, sa jasnim ciljem da mi želimo da budemo deo modernog sveta, želimo u Evropsku uniju i želimo ekonomski razvoj“, izjavio je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare