Dan uživo: Budućnost odnosa BiH i Srbije, da li će Norvežani spasiti EPS…

Vesti 27. jan 202309:43 2 komentara
N1

Da li će pešaci biti ugroženi od strane vozača električnih trotineta prema novom predlogu Izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja? Pitanje je za Zorana Bukvića koji dolazi iz Udruženja ‘Ulice za bicikliste’

Na današnji dan pre 30 godina – 27. januara 1993. godine – od povreda zadobivenih šest dana ranije umro je Srđan Aleksić. Tri decenije od događaja koji je pokazao sav besmisao rata koji se vodio, da li na pravi način održavamo sećanje na Srđana Aleksića? O tome u Danu uživo govore Jelena Krstić iz Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i Srđanov otac Rade Aleksić.

Kakva je budućnost bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije? Mogu li se popraviti i unaprediti? Šta će on učiniti da toga dođe i da li je već isplanirao zvaničnu posetu Beogradu? Šta će biti spoljnopolitički kurs BiH u narednom periodu i može li nakon kandidatskog statusa, zemlja krenuti snažnije ka evropskim integracijama? O tome razgovaramo sa Elmedinom Konakovićem, novim ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

Mogu li Norvežani spasiti EPS? To pitamo profesora Tehnološkog fakulteta Petra Đukića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare