Dan uživo: Da li država treba da ograniči cene zakupa stanova

Vesti 05. dec 202212:442 komentara
Izvor: Shutterstock/N1

U centru grada najam jednoiposobnog stana za hiljadu i više evra, garsonjere u naseljima u predgrađima za 250-300 evra i prava borba između zakupaca da se dođe do stana pod naletom migranata iz Rusije u Ukrajine poslednjih meseci jednima je donela takoreći ekstraprofit, ali drugima pravu glavobolju. Da li država treba da ograniči cene zakupa stanova? O tome u Temi dana razgovaramo sa Svetislavom Kostićem, profesorom na Pravnom fakultetu u Beogradu.

„Društvene prakse i znanja u vezi s pripremom i upotrebom tradicionalnog pića od šljive – šljivovice“, element nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije – upisan je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva. Šljivovica se u Srbiji vekovima ručno pravi i konzumira. Kako je običaj koji se prenosi sa generacije na generaciju postao deo nacionalnog identiteta? Može li šljivovica rame uz rame sa viskijem ili konjakom, to pitamo nekadašnjeg profesora Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu Ninoslava Nikićevića.

U „Scenu“ nam stiže Buč Kesidi, popularni pančevački dvojac koji predstavljaju novi singl i prateći video spot za pesmu “Curimo po asfaltu” i najavljuju svoj treći studijski album.

Komentari

Vaš komentar