Dan uživo: Ekološki akcidenti i bezbednost građana

Vesti 16. jan 202313:02 0 komentara
N1

Vlast u Srbiji dobija signale da zvanični Vašington ne gleda blagonaklono na izbor novog direktora BIA Aleksandra Vulina. Prema saznanjima N1 slične diplomatske poruke zvanični Beograd dobijao je više puta do sada, a poslednja je stigla od američkog ambasadora Kristofera Hila prilikom susreta s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem početkom januara. Šta predstavlja poruka da će u narednom periodu saradnja SAD sa BIA-om biti “duboko zamrznuta”? Gost Dana uživo je Srđan Cvijić, predsednik Međunarodnog savetodavnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Dvadesetak dana posle izlivanja amonijaka kod Pirota u jugoistočnoj Srbiji, ovaj gas iscurio je i iz auto-cisterne kod Pančeva, gradu nadomak Beograda. Zbog toga danas građani protestuju u Pančevu i pitaju nadležnje koliko amonijaka treba da iscuri da bu Pančevci o tome bili obavešteni? Ima li Pančevo centar za informisanje građana? Ekipa Dana uživo biće na licu mesta.

U „Sceni“, u razgovoru sa direktorkom Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Anom Pavlović saznajemo planirane projekte kojima će Balet nacionalnog teatra obeležiti sto godina postojanja. Podsećamo, svoju prvu celovečernju predstavu beogradski Balet je izveo januara 1923. godine – “Krcko Oraščić“ Petra Iliča Čajkovskog.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!