Dan uživo: O istrazi incidenta na letu JU324

Vesti 21. feb 202416:13 0 komentara
Lazar Lazić/N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da utvrdi šta se dogodilo u nedelju uveče na beogradskom aerodormu "Nikola Tesla", prilikom oštećenja putničkog aviona grčke avio-kompanije Maraton erlajnz. U međuvremenu nacionalna avio-kompanija Srbije, Er Srbija, prekinula je saradnju sa partnerskom grčkom avio-kompanijom. Iz Er Srbija naglašavaju da potpunosti sarađuju sa nadležnim organima u istrazi koja se sprovodi, napominjući da će istragu sprovesti i vazduhoplovne vlasti Grčke.

Da li je istraga počela, šta će sve njome biti obuhvaćeno i do kada bi trebalo da budu poznati rezultati istrage, pitamo Nebojšu Petrovića, direktora Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju.

Reporterka Dana uživo je u Novom Sadu gde aktivistička grupa “Žene za promenu” organizuje protestnu akciju povodom dvostrukog femicida koji se dogodio u nedelju, 18. februara u selu Rakovac. Dvostruko ubistvo učinio je muškarac koji je ranije prijavljivan policiji za porodično nasilje, a imao je i dve sudske zabrane prilaska bivšoj supruzi. O novim slučajevima femicida u Srbiji u studiju razgovaramo sa Tanjom Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra

Povodom teške nesreće kod Preševa, u kojoj su tri migranta poginula, a 11 povređeno u Danu uživo razgovaramo sa Radošom Đurovićem, izvršnim direktorom Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

Emisija počinje 16.30, a voditeljka je Maja Dragić

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!