Dan uživo: „Zaboravljena deca Srbije“ i dalje zaboravljena

Vesti 10. jan 202212:07 > 15:06 1 komentar
N1

Pola godine nakon što je objavljen Izveštaj o teškom kršenju ljudskih prava dece sa smetnjama u razvoju u institucijama u kojima žive u nehumanim uslovima, Srbija ništa konkretno nije uradila. Gošća Dana uživo je Snežana Lazarević iz Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI.

Mladi sve više pristižu u Srbiju iz dijaspore. Koji su razlozi za to? Koliko je pandemija preokrenula „odliv mozgova“ u suprotnom smeru? Prema statističkim podacima, od početka korone, procenat mladih koji žele da emigriraju iz zemlje pao je za 10 odsto. Da li je reč o trajnom ili privremenom povratku? O ovome razgovaramo sa Aleksandrom Jakovljevićem iz Programa cirkularne migracije „Tačka povratka“.

O manifestaciji „Srpski mesec kulture“ u Velikoj Britaniji, koja se organizuje i ove godine i pored korona mera, uživo iz Londona govori Nataša Kočiš, predsednica Srpskog siti kluba.

Gost u sceni Dana uživo ovog ponedeljka je jedan od najboljih igrača savremenog plesa i klasičnog baleta na svetu Miloš Isailović. Poslednjih dana prošle godine Miloš je dobio nagradu „Smiljana Mandukić“, za najbolju savremenu plesnu interpretaciju u predstavi „Izgubljeni pejzaži“, u koreografiji Dunje Jocić i produkciji Bitef teatra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare