Danas: Borko Stefanović biće potpredsednik parlamenta

Vesti 15. jul 202223:44 22 komentara
borko stefanović
Izvor: N1

Budući saziv Skupštine Srbije, kako nezvanično saznaje Danas, mogao bi da ima najviše pet potpredsednika, od kojih bi čak dva mesta mogla da pripadnu opoziciji. Borko Stefanović, potpredsednik Stranke slobode i pravde, prema saznanjma Danasa biće jedan od potpredsednika parlamenta.

Danas podseća da ta skupštinska praksa izbora potpredsednika iz opozicionih redova nije ništa novo i ništa neubičajeno. I ranije je opozicija imala svoje potpredsednike parlamenta, a među njima su bili Vjerica Radeta iz Srpske radikalne stranke, Gordana Čomić, tadašnja poslanica Demokratske stranke, Judita Popović, poslanica Liberalno-demokratske partije.

Danas, međutim, dodaje da je praksa pokazala da opozicija može da dobije mesto potpredsednka, ali da to ne znači da će imati nekog većeg uticaja.

Realne šanse da dobiju potpredsedničko mesto ima i poslanički klub Narodne stranke, ali oni nisu želeli da odgovore na pitanje Danasa ko je njihov mogući kandidat za to mesto.

Stefanović je nakon parlametarnih izbora 2014. bio poslanik i šef poslaničkog kluba DS, ali je početkom novembra smenjen sa tog mesta.

Kasnije je dao ostavku na mesto potpredsednika stranke, a zatim i napustio demokrate.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare