Danas: Đukanoviću 90.000 svakog meseca od Gamzigradske Banje

Vesti 26. jul 202209:0849 komentara
N1

U februaru ove godine poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije i advokat Vladimir Đukanović spojio je lepo i korisno i u poseti Zaječaru kao kandidat za narodnog poslanika na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, razgovarao o stanju u gradu Zaječaru i Timočkoj Krajini. U poseti domaćin mu je bio i direktor zdravstvenog centra Gamzigradska Banja dr Rade Kostić.

Ovih dana „Danas“ je došao do informacija da se Đukanović ne samo raspitivao o životu i problemima u Timočkoj Krajini već je imao i poslovne aranžmane sa Specijalnom bolnicom „Gamzigrad“.

Pročitajte još

Prema ugovoru u koji je „Danas“ imao uvid, 1. februara advokatska kancelarija „Vladimir Đukanović“ zaključila je ugovor o zastupanju specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u svim sudskim procesima pred domaćim sudovima.

Ova advokatska kancelarija se obavezala i da će davati usmene i pismene savete i mišljenja, da će sastavljati ugovore, posredovati kod zaključenja pravnih poslova ili u mirnom rešavanju sporova, zastupati pred organima države itd. S druge strane obaveza banje Gamzigrad je da plaća ove usluge 90.000 dinara mesečno, plus PDV.

U ponedeljak „Danas“ nije dobio komentar niti odgovore na pitanja u vezi ovog aranžmana ni od Vladimira Đukanovića niti od specijalne bolnice „Gamzigrad“.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad nalazi se u sastavu Ministarstva zdravlja.

Gamzigradska banja odnosno preduzeće Romulijana doo čija imovina su hotel, izvor termalne vode i objekti, u maju je prošla treći bezuspešan pokušaj privatizacije.

Na poziv za kupovinu 12 objekata na 5.000 kvadrata među kojima su hotel Kastrum, sportski tereni, kao i izvorište lekovite vode u blizini Crnog Timoka za 103,2 miliona dinara nije se javio niko.

Inače, prema Zakonu o javnim nabavkama nije obavezno raspisati tender za nabavku nekih pravnih usluga kao što je zastupanje u nekom sudskom sporu ili u arbitraži. Takođe, prag za raspisivanje javne nabavke je milion dinara. Na portalu javnih nabavki „Danas“ nije našao da je bio raspisan poziv za nabavku pravnih usluga od strane specijalne bolnice Gamzigrad.

Opširnije na „Danas.rs“.

Komentari

Vaš komentar