Danica Grujičić prva primila Sputnjik vakcinu proizvedenu na Torlaku

Vesti 22. okt 202114:35 > 14:37 26 komentara

Vakcine Sputnjik V, proizvedene na Institutu Torlak u Beogradu, danas su dobile dozvolu za upotrebu od nacionalnog regulatora Agencije za lekove i medicinska sredstva, potvrdio je za Tanjug ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

Istakao je da je do sada na Institutu Torlak proizvedeno blizu 1,5 miliona doza vakcina Sputnjik, a da će do kraja godine biti proizvedeno najmanje četiri miliona doza.

„Kada nadležni organi procene da u Srbiji imamo dovoljno ruske vakcine za sopstvene potrebe, državno rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Vučićem, doneće odluku o izvozu vakcine ‘Sputnjik’, kaže Popović.

Pročitajte još:

Prva je Sputnjik sa Torlaka primila direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić.

„Izuzetno se srećno i ponosno soećam i smatram da je ovo samo početak obnove Torlaka. Ovo je dokaz da su sve priče o Torlaku bile notorna laž – niti je propao, niti je prodat, niti su svi stručnjaci otišli. Ovo su napravili naši stručnjaci. Duboko sam uverena da mi se ništa neće desiti, ja sam čak popila kafu i čašu vode“, rekla je Grujičić.

Doktorka Grujičić ističe da je neophodno završiti sa svim „antivakcinalnim pričama“ koje su, kako dodaje, otišle toliko daleko da su joj napravili lažnu stranicu na Fejsbuku.

„Molim posebno mlade da prime našu, Torlakovu vakcinu. Nemojte svesti na to da vas proveravaju da li imate tu nekakvu propusnicu, zašto da se ponižavamo? Vakcina vas štiti od respiratora, od teških oblika bolesti. Za vas će korona biti jedna obična prehlada kakvu sam ja imala sreću da preživim pre godinu dana“, rekla je Grujičić i ističe da je čekala Torlakovu vakcinu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare