Dečje odmaralište „Šuplja stena“ na Avali devastirano – smeće i bazeni u korovu

Vesti 09. apr 202315:12 13 komentara
Fonet / Marko Dragoslavić

Dečje odmaralište "Šuplja stena na Avali" udaljeno je 25 kilometara od Beograda, a većina njegovih objekata je devastirana i neupotrebljiva za korišćenje.

Bungalovi, koji su bili namenjeni za korisnike odmarališta, napušteni su i razvaljeni, a u njima se nalaze velike količine raznog smeća, pocepani dušeci, uništen mobilijar, špricevi, igle…

„Šuplja stena“ poseduje dva manja i jedan veliki otvoreni bazen, koji su zarasli u korov i skoro šesnaest godina su van funkcije.

U sklopu prostora bazena, nalazi se objekat u kojem je smeštena svlačionica, ali ulazak unutra predstavlja bezbedonosni rizik.

Delovi zida svlačionice se urušavaju, kupatila su izlomljena i puna paučine, a drvene kabine propadaju.

Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić

Odmaralište poseduje dva objekta koja su pre nekoliko godina renovirana, a glavni objekat ima restoran, koji mogu koristiti svi gosti.

Drugi objekat raspolaže sa 70 mesta, u kojem se nalaze višekrevetne sobe, sa najviše šest kreveta, kojie imaju etažna kupatila.

Ovim odmaralištem je od 2013. do 2019. godine upravljao Sportsko-rekreativni obrazovni centar „Vračar“, a 2019. godine upravljanje je prešlo na grad Beograd.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare