Dejan Bulatović osnovao Savez socijaldemokrata

Vesti 30. jan 202309:28 14 komentara
Dejan Bulatović

Na sastanku inicijativnog odbora u Moroviću, u subotu 28. januara, osnovana je nova politička organizacija pod nazivom Savez socijaldemokrata. Na osnivačkoj sednici, za predsednika je jednoglasno izabran narodni poslanik Dejan Bulatović.

Pročitajte još

„Sa ponosom mogu da kažem da je, kako sam i najavio, osnovan Savez socijaldemokrata. Osnivačka sednica je protekla u sjajnoj atmosferi, a posebno mi je drago što sam osetio veliku pokretačku energiju od ljudi koji su mi dali podršku. Među njima ima dosta bivših članova Stranke slobode i pravde, ali i novih lica koji sada po prvi put stupaju u politički aktivizam. Usvojili smo Statut, kao i osnovne principe delovanja“, rekao je Bulatović.

Dodao je da će u narednom periodu raditi na osnivanju povereništava po Srbiji, od kojih će postati odbori, što vidi kao preduslov za prerastanje ove organizacije u političku stranku, do čega će, kaže, vrlo brzo doći.

„Na izbornoj skupštini će biti izabrani potpredsednici i ostali stranački organi, a do tada ćemo se rukovoditi elementarnim principima na čijim temeljima smo započeli, a to su demokratija, slobodni mediji, očuvanje poljoprivrede i sela, socijalna pravda i zaštita životne sredine“, zaključio je Bulatović.

Dejan Bulatović

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare